Hvad er forskellen på de forskellige antivirus-pakker?

I: Info zone Dato: Kommentar: 0 Viste: 1682

Antivirus, Internet Security og Allround-sikkerhed? Hvad er forskellen? Hvad skal jeg vælge? Hvilken pakke er den rigtige for mig? Sidder du også inde med sådanne spørgsmål, som du gerne vil have svar på? Så læs mere herunder.

 

Antivirus

Antivirus er den laveste form for sikkerhed, som tilbydes på Mameluk.dk. Det er brugbart og simpelt. Antivirus er et program eller en software, der giver sikkerhed mod den ondsindede software – eller bedre kendt som malware -, der kommer fra internettet. En antivirus følger en metode, som består af 3 handlinger, programmet udfører. De er:

1. Opdagelse
2. Identifikation
3. Fjernelse

Antivirus lurer efter ondsindede software – eller malware – på din computer. Når den opdager det, gør den dig opmærksom på truslen. Du kan så vælge at fjerne truslen fra din computer. Antivirus er ligesom din egen lille spion eller livvagt, der holder øje, rapporterer til dig og fjerner de væsentligste trusler. Den giver dig en grundlæggende sikkerhed.

Antivirus beskæftiger sig med både eksterne og interne trusler. Det er kun implementeret software, ikke i hardware også.

 

Internet Security

Internetsikkerhed indeholder antivirus-funktionen samt nogle andre funktioner. Det beskytter privatlivets fred mod vira (virus i flertal), phishing, spyware osv. Det beskæftiger sig også med alle internettrusler og cyber-angreb.

Internetsikkerhed inkluderer firewall, antivirus-funktioner, e-mail-beskyttelse og forældrekontrol. Internetsikkerhed beskæftiger sig med beskyttelse af data, der sendes over internettet som for eksempel betalingskortnummer, kreditkortnummer, e-mail-adgangskoder, bankkontooplysninger osv.

Internetsikkerhed er, ligesom antivirus, din egen lille livvagt. Men denne livvagt er bare mere intelligent, stærkere og har en større vifte af muligheder og værktøjer at gøre brug af. Den er mere bevidst om de farer, der lurer rundt omkring. Den er også dyrere at hyre.

Det varierer fra producent til producent, hvor mange ekstra funktioner internetsikkerhed tilbyder udover antivirus-delen. Du kan læse mere om dette ved de enkelte produkter under fanerne ”Beskrivelse” og ”Produktsammenligning”.

 

Allround-sikkerhed

Allround-sikkerhed er fyldt med avancerede sikkerhedsfunktioner, som ikke kun beskytter mod vira og malware, men som også yder ekstremt avanceret beskyttelse mod (for dig) ukendte onlinetrusler mod dine computere.

Denne sikkerhed er kendt for sin robuste beskyttelse mod spyware, malware, spam, phishing-angreb. Den omfatter derudover også avancerede funktioner ift. virusbeskyttelse, forældrekontrol, tovejs-firewall, spamfiltrering, USB-beskyttelse og blokering af annoncer for at beskytte computere mod online cybertrusler. Nogle af producenter til disse allround-sikkerhedspakker tilbyder også anti-tyveri til din computer, hvor du kan se hvor din computer befinder sig. Hvis du har et webcam, kan du også få adgang til denne, hvis computeren åbnes. Denne sikkerhedssoftware giver dig mulighed for at arbejde i et risikofrit browsermiljø.

Allround-sikkerhed er den bedste og klogeste livvagt, som du kan få til din computer. Den kan alt det, som internetsikkerhed og antivirus kan og mere til. Den besidder ekspertviden, et større netværk og alle de værktøjer, der skal til for at holde dig sikker på din computer og internettet.

Du kan læse mere ved de enkelte produkter under fanerne ”Beskrivelse” og ”Produktsammenligning”.

Kommentarer

Skriv en kommentar